360-graden video’s nu ook op Facebook

datum03-12-15
''Een 360-graden video is een video waarbij je letterlijk kunt rondkijken''

360-graden video’s nu ook op Facebook

360- graden video Facebook nu ook voor iOS

Nadat Youtube 360-graden video’s ondersteunde, volgde Facebook met ondersteuning voor deze filmpjes via de website en de Android Facebook-app. Nu zijn deze video’s ook te bekijken met iOS en Samsung Gear VR headsets.
Het nieuws werd door Facebookoprichter Mark Zuckerberg zelf bekend gemaakt via Facebook: “Vanaf dit moment lanceren wij 360-graden video’s voor op de smartphone. Wij denken dat in de toekomst mensen veel 360-graden content gaan delen, vooral omdat de technologie het makkelijk maakt om ze zelf te maken. Wij zijn erg enthousiast over het feit dat je ze nu zelf kunt ontdekken op Facebook.”

Een 360-graden video is een video waarbij je letterlijk kunt rondkijken. De video’s worden gemaakt door speciale panoramacamera’s waardoor je het IMAX-film effect krijgt. Speel je vanaf dit moment een 360-graden video af op YouTube, dan kun je jouw vinger over het scherm bewegen waardoor het beeld meebeweegt.
Eerste 360-graden video’s

Een paar films en bedrijven die als eersten gebruik maakten van 360-graden video’s zijn Star Wars, Discovery, GoPro en Saturday Night Live. Onder andere de video van Star Wars is te vinden op YouTube. Kijk je deze video op je telefoon, dan kun je door jouw telefoon te bewegen in elke richting kijken en verborgen objecten vinden.
Sinds september dit jaar bood Facebook al ondersteuning voor deze video’s op de website en de Android App, waardoor de ondersteuning voor iOS niet lang op zich kon laten wachten. Samsung Gear VR headsets en 360-graden video

Je kunt vanaf nu niet alleen met je telefoon naar 360-graden video’s op Facebook kijken, maar ook met een Samsung Gear VR Headset. Dit is een virtual reality headset met de bekende Oculus Rift technologie. Het kijken naar deze video’s met deze headset verbetert de kijkervaring ten opzichte van het kijken via een smartphone. Echter is het geen virtual reality.

Momenteel richt Facebook zijn pijlen op het verbeteren en vernieuwen van de kijkervaring van video’s op Facebook. Begin 2016 komen ze zelfs met een eigen virtual reality headset. Wij zijn alvast erg benieuwd naar de volgende ontwikkelingen met betrekking tot video’s op Facebook.

nick kawaler.

creative director.

Heeft u een bedrijf, product of evenement waar u graag een blog over heeft neem dan contact op met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Lees meer op Eyedetail.