4K videoproductie

datum22-12-15
''Voor 4K video's draait Eyedetail haar hand niet om''

4K videoproductie

4K videoproductie: de nieuwe standaard

Nu is full HD volgens de meeste mensen de hoogste beeldresolutie. Dit zou in de toekomst kunnen gaan veranderen. De opvolger van full HD staat namelijk inmiddels al in de startblokken: 4K videoproductie. Deze 4K videoresolutie heeft nog meer voordelen dan full HD. Meer over deze voordelen en over wat 4K videoproductie precies inhoudt, leest u hier.

Misschien heeft u wel kennis van videoresolutie, maar misschien ook niet. Daarom hier een voorbeeld: wellicht heeft u het wel eens bij een Youtube-video zien staan: 720p of 1080p. Dit staat voor 720 pixels en 1080 pixels. Hoe meer pixels, hoe beter de kwaliteit en de scherpte van het beeld. 4K video’s zijn video’s die bestaan uit ongeveer 4000 pixels in horizontale resolutie. Ik hoor u al denken: dan zal een video in 4K-formaat zeker de beste kwaliteit hebben? Dat klopt: dat is ook een van de grote voordelen van 4K videoproductie.

Voordelen 4K videoresolutie

De 4K videoresolutie biedt video in zoveel pixels omdat het speciaal is ontworpen voor digitale film en grafieken op de computer. Door de hogere kwaliteit van een 4K video ten opzichte van een full HD video is de 4K video vele malen scherper: de beeldscherpte is maar liefst vier keer zo hoog als bij een full HD resolutie. 4K video’s hebben zowel horizontaal als verticaal meer pixels dan full HD video’s.

Daardoor is ook de kwaliteit van het beeld hoger, wat de algemene beleving van een video bevordert. Zo komt een product of bedrijf nog beter in beeld dan bij een full HD video, letterlijk en figuurlijk. Bijvoorbeeld in een Youtube-video: sinds 2010 kunnen er op deze videowebsite video’s van maximaal 12,6 megapixel worden geüpload. Uw mogelijke 4K-promotievideo kan om die reden makkelijk geplaatst en gedeeld worden.
Verder worden snel bewegende beelden in een 4K video beter weergegeven dan in een full HD- of ander formaat video. Dit is perfect voor onder andere natuurfilms- en documentaires en reportages van festivals en concerten. Geen wazige beelden maar scherpe, bewegende beelden van goede beeldkwaliteit.

Eyedetail en 4K videoproductie

Voor 4K video’s draait Eyedetail haar hand niet om: wij filmen en monteren voor u de beste video’s in 4K-beeldformaat. De kunst van de 4K videoresolutie kennen wij door en door, mede dankzij onze jarenlange ervaring met video en videomontage. Benieuwd naar wat Eyedetail voor u kan betekenen op het gebied van 4K videoproductie? Neem dan contact met ons op via deze website. Ook voor advies en hulp op het gebied van fotografie, website ontwikkeling en marketing.

shogun-4k-recorder

nick kawaler.

creative director.

Heeft u een bedrijf, product of evenement waar u graag een blog over heeft neem dan contact op met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Lees meer op Eyedetail.