Adele – 25

datum04-12-15
''Het album was het helemaal waard om voor naar de winkel te gaan''

Adele – 25

Review nieuw album Adele: 25

In 2010 had Adele een grote hit met ‘Rolling in the deep’. Na dit nummer werden ‘Set Fire To The Rain’ en ‘Someone like You’ razend populair en bereikten de eerste positie in de Britse hitlijsten. Daarna was het een tijdje stil rondom haar en haar muziek. Nu, na vijf jaar, is ze terug met een nieuw album: 25. Ik luisterde ernaar en ik ben het eens met de critici: dit album is een geweldige comeback.

Het eerste bijzondere aan dit album is dat het niet beschikbaar is op Youtube of Spotify. Je kunt het niet streamen of nummer op ‘Hello’ na online vinden. Ik moest het daarom bij mijn plaatselijke platenzaken halen. Ze vertelden mij daar dat ze al twintig cd’s hadden verkocht en mensen er nog steeds naar vroegen. Voor mij betekent dat dat Adele zeer geliefd is in Nederland om haar muziek. Dat maakte mij nog nieuwsgieriger naar 25.

Meer krachtige ballads

Het album heeft elf nummers met ‘Hello’ als openingstune. Ik ben niet gek op ‘Hello’. Misschien vanwege de overweldigende kracht van haar eerdere nummers als ‘Rolling in The Deep’. Ik denk dat ‘Hello’ een goed lied is, maar voor mij heeft het niet de ‘wow’ factor. Van de tweede track van het album, ‘Send My Love’, ben ik meer onder de indruk. Het heeft een geweldig ritme en ik denk dat het de potentie heeft om een populair lied te worden, omdat het zo catchy is: het refrein is simpel en na een paar keer luisteren, kon ik het al meezingen.
Er zijn verschillende ballads op dit album zoals track zes ‘Water Unter the Bridge’ en track tien ‘All I Ask’. De ballads raken je echt: de piano en haar stem vormen een perfecte combinatie. Ik kan er uren naar luisteren, want ze voor nog geen seconde saai. Ook vind ik de elfde track, ‘Sweetest Devotion’ erg gaaf vanwege alle instrumenten.

Conclusie

Het album was het helemaal waard om voor naar de winkel te gaan. Zoals ik al zei: Adele maakt een prachtige comeback met dit album. Voor iedereen die kaartjes heeft gescoord voor haar succes: jullie zullen een geweldige avond beleven.

nick kawaler.

creative director.

Heeft u een bedrijf, product of evenement waar u graag een blog over heeft neem dan contact op met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Lees meer op Eyedetail.