Apple Music.

datum21-07-15
Apple music is pas net uitgekomen en heeft ook een aantal voordelen en nadelen omdat het de eerste versie is.

Apple Music.

Voordelen en nadelen Apple Music

Er komen steeds meer streamingsdiensten bij: Spotify wordt het meeste gebruikt maar is allang niet meer de enige in streamingsland. Eentje die er al laatste bij is gekomen is Apple Music; ontwikkeld door, de naam zegt het al, Apple. Apple music is pas net uitgekomen en heeft ook een aantal voordelen en nadelen omdat het de eerste versie is. Meer over die voor- en nadelen vind je hier.

Wat is Apple Music nou precies?

Apple Music is een combinatie van iTunes en het onlangs door Apple gekocht Beats Music. Voor Apple Music heb je wel minimaal iOS 8.4 nodig voor je iPhone, iPod of Ipad en iTunes 12.2 voor op je Mac(book). Apple Music heeft net als andere streamingsdiensten afspeellijsten en een enorme muziekbibliotheek maar ook andere opties die andere diensten niet hebben.

Voordelen Apple Music

Apple Music heeft veel voordelen maar hier lichten we er een paar voor je uit:

1. Deafspeellijstenzijnhandmatigsamengesteld

Veel streamingsdiensten hebben afspeellijsten die met een algoritme zijn samengesteld. Dit zorgt ervoor dat de volgorde van liedjes soms niet klopt. Bij Apple Music zijn die lijsten handmatig samengesteld waardoor dat wel in orde is zodat jij lekker kunt blijven luisteren.

2. Familie-abonnement

Je krijgt de eerste drie maanden Apple Music gratis, maar daarna zul je 10 euro per maand moeten betalen. Gelukkig kun je ook voor een gedeeld abonnement kiezen voor 6 personen: dan betaal je 15 euro per maand en heb je gezamenlijk 1 abonnement

3. Bestaande muziek wordt opgeslagen in iCloud

Nooit meer bang hoeven te zijn dat je al je muziek kwijt bent: met Apple Music wordt je muziekbibliotheek opgeslagen in de Cloud en wordt zelfs de geluidskwaliteit van oude mp3-tjes geüpdatet waardoor deze beter wordt.

4. Taylor Swift weer te beluisteren

Ben je Spotify- en Taylor Swift fan, heb je al een tijdje een probleem: haar muziek is niet meer te vinden op Spotify. Waar het wél te vinden is, is op Apple Music. Kun jij weer lekker genieten van o.a. Bad Blood van deze dame.

Nadelen Apple Music

Apple Music heeft helaas ook een paar nadelen:

1. Niet betalen? Dan geen Apple Music

Anders dan bij Spotify kun je Apple Music op de 24/7 radio na niet meer gebruiken als je niet wilt betalen na de proefperiode van drie maanden. Erg jammer, want dit kan bij Spotify wel en dat trekt veel gebruikers aan.

2. Tot einde jaar niet beschikbaar op Apple TV

Zie je al helemaal voor je hoe je straks muziek afspeelt vanaf je Apple TV? Dan heb je nog even pech, want dit zal pas aan het einde van het jaar beschikbaar zijn als die voorspelling tenminste uitkomt.

3. Geen Apple Music voor iPhone4 en ouder

Op social media regende het al klachten: je kunt geen Apple Music downloaden voor iPhone 4 en ouder. De enige oplossing is om een nieuwere iPhone te kopen, maar als je dat niet kunt, zal je tegen dit probleem aan blijven lopen.
Apple Music heeft nu nog een paar nadelen, maar verwacht wordt dat als het verder ontwikkeld is, er al minder problemen zullen zijn. Tot die tijd blijft de stelling: Spotify of Apple Music?

Logo Apple Music

nick kawaler.

creative director.

Heeft u een bedrijf, product of evenement waar u graag een blog over heeft neem dan contact op met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Lees meer op Eyedetail.