Apple presentatie niet erg vernieuwend.

datum10-09-15
''De technologie van de telefoon zelf is wel vernieuwd''

Apple presentatie niet erg vernieuwend.

Apple presentatie niet erg vernieuwend.

Bij elke nieuwe Apple presentatie zijn de verwachtingen hoog gespannen: wat is het uiterlijk van de nieuwe iPhones en iPads en welke nieuwe functies hebben ze? De Apple presentatie van afgelopen woensdag lijkt een beetje tegen te zijn gevallen: nieuwe producten, maar geen grote veranderingen ten opzichte van de vorige iPhone en iPad.

iPhone 6s en 6s Plus

Apple presenteerde de nieuwe iPhones: de 6s en de 6s Plus. Aan de buitenkant is er vrijwel niets veranderd. De technologie van de telefoon zelf is wel vernieuwd: de 6s en de 6s Plus beschikken beide over 3D Touch. Dit houdt in dat er een verschil is tappen en drukken bij de nieuwe iPhones. Hiermee kun je bijvoorbeeld met harder drukken in een app of op het startscherm sneller naar een andere app gaan. In Android was dit al langer beschikbaar, maar Apple gaat het nu op grote schaal gebruiken.

Verder zijn de processor, camera en vingerafdrukfuncties verbeterd.

iPad Pro en Apple TV

Naast nieuwe iPhones introduceerde Apple ook de nieuwe iPad Pro met groter scherm, stylus en toetsenbord. De iPad Pro heeft in plaats van de gangbare 9,7 inch maat een scherm van 12,9 inch. Hierdoor is het o.a. mogelijk om twee apps tegelijkertijd te laten draaien op hetzelfde scherm. Ook de iPad Pro werkt met vingerafdruk technologie.

De iPad Pro gaat volgens critici wel een dure grap worden: de stylus (99 dollar) en het toetsenbord (169 dollar) moeten namelijk los aangeschaft worden. Deze prijzen komen bovenop de prijs van de iPad zelf.

Apple TV is ook aangepast: voortaan kun je met behulp van Siri met spraak de Apple TV besturen. Ook zit er een appstore op: zo kunnen er voortaan applicaties ontwikkeld worden voor Apple TV en worden uitgebracht. De afstandsbediening is ook een game console. Volgens kenners is de vraag wel of er daadwerkelijk mee gegamed gaat worden of dat het een extraatje is.

Aandeel Apple wordt minder waard

Investeerders zijn niet erg enthousiast met de Apple presentatie: het aandeel Apple zakte woensdag bijna 2 procent in waarde.

China was voor Apple een grote markt voor iPhones maar inmiddels kopen de chinezen ook minder telefoons. Dit komt hoogstwaarschijnlijk doordat de markt daar ‘verzadigd’ is: chinezen hebben nu al een telefoon, ze hebben geen behoefte meer aan een nieuwe.

Deze Apple presentatie viel dus lichtelijk tegen, dus Apple zal bij de nieuwe presentatie flink moeten uitpakken.

Apple presentatie 2015 niet erg vernieuwend

elvira vlaskamp.

productie.

Heeft u een bedrijf, product of evenement waar u graag een blog over heeft neem dan contact op met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Lees meer op Eyedetail.