Coldplay – A Head Full Of Dreams

datum10-12-15
''Ik moet concluderen dat dit nieuwe album van Coldplay geen muzikaal meesterwerk is''

Coldplay – A Head Full Of Dreams

Review Coldplay – A Head Full Of Dreams

Een lange tijd geleden, in een diep verleden, was ik een gigantische Coldplay-fan. Van het eerste liedje wat ik ooit van ze hoorde tot het vorige album ‘Ghost Stories’, was ik verliefd op ze. Nadat ik ‘Ghost Stories’ had geluisterd, was ik niet meer zo’n Coldplay-aanbidder. De band was, zoals het cliché luidt; te commercieel geworden. Op vier december dit jaar bracht Coldplay een nieuw album uit: ‘A Head Full Of Dreams’. Het album zelf was geen droom, ook geen nachtmerrie, maar wel een beetje gewoontjes.

Ik zal eerlijk zijn over dit album: het is het slechtste album dat Coldplay ooit heeft gemaakt. Op een muzikale wijze van benadering. Al vanaf de eerste track van het album klinkt het alsof er een popfestival is losgebarsten in mijn huiskamer. ‘Hymn for the Weekend’, een nummer in samenwerking met Beyonce en het derde nummer op het album, is een poging tot een R&B clubtrack. Niet een erg goede poging. Ik ben ook niet erg onder de indruk van het nummer ‘Adventure Of A Lifetime’. Zelf vind ik het meer lijken op een track die geschreven is door een jong indiebandje waarvan er dertien in een dozijn zijn. Het lijkt minder op iets dat Coldplay dat emotionele en diepzinnige liedjes als ‘Fix You’ en ‘The Scientist’ schrijft, geschreven zou kunnen hebben.

Gelukkig zijn er ook een paar nummers die ik zelf beter vind, zoals ‘Everglow’ (een piano ballad), ‘Birds’ (gitaar pop-achtige muziek) en ‘Up&Up’ (met een gospelkoor op de achtergrond). Ik vind deze tracks beter omdat de songteksten diepzinniger zijn en minder gemaakt voor een erg jong publiek.

Ik moet concluderen dat dit nieuwe album van Coldplay geen muzikaal meesterwerk is, maar het zal het waarschijnlijk wel goed doen. Waarom? Omdat de nummers lekker luisteren en een vrij simpele tekst hebben. Het zal mensen vast opvrolijken, maar het geeft de échte Coldplay-fan waarschijnlijk geen ‘wauw’ gevoel. Op een schaal van één tot tien geef ik het een zeven. Niet heel hoog, maar wel een voldoende.

ahfod

nick kawaler.

creative director.

Heeft u een bedrijf, product of evenement waar u graag een blog over heeft neem dan contact op met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Lees meer op Eyedetail.