Drones. Ook interessant voor uw organisatie?

datum24-10-16

Drones. Ook interessant voor uw organisatie?

Een drone. Dat is toch dat apparaat dat vliegt en foto’s maakt vanuit de lucht? Klopt. Maar een drone levert niet alleen mooie beelden op voor privé gebruik, ook voor veel bedrijven biedt het mogelijkheden.

Een drone is een luchtvaartuig zonder piloot of andere bestuurder. Het wordt bestuurd door een afstandsbediening vanaf de grond. Een drone wordt onder andere gebruikt om voorwerpen te verplaatsen of voor civiele doeleinden zoals het beveiligen van een terrein. Tijdens een campagne van Pepsi  in Londen werd een drone zelfs ingezet zodat festivalbezoekers hun vrienden snel terug konden vinden tussen de duizenden feestgangers. Vandaag de dag zijn er al onderwaterdrones gelanceerd en heeft DHL de eerste pakketjes via een drone bezorgd. Drones zijn booming en bieden veel nieuwe mogelijkheden voor de toekomst.

Drones worden ingezet voor het maken van foto- en videobeelden. Dit levert unieke beelden op dankzij het perspectief vanuit de lucht. Landschappen en objecten kunnen overzichtelijk worden weergegeven, wat onder andere goed van pas komt voor architecten, makelaars of pretparken. Ook kan het door reisorganisaties of verkeersbureaus worden ingezet om bepaalde gebieden aantrekkelijker te maken voor bezoekers. Dankzij deze technologie worden kijkers dichterbij een bestemming gebracht.

DJI Phantom 4 Drone Eyedetail

Een ander voordeel van het gebruik van drones voor bedrijven is dat de inzet van drone beelden laat zien dat de bedrijven vooruitstrevend zijn. Ondanks dat de eerste drone bijna 100 jaar geleden werd gelanceerd, is het de laatste jaren pas toegankelijker geworden voor bedrijven. Hierdoor gaat het merendeel van de bedrijven nog steeds voor algemene shots in campagne- en bedrijfsvideo’s, omdat zij denken dat de inzet van drones teveel kosten meebrengt of omdat zij simpelweg nog niet op de hoogte zijn van de mogelijkheden.

Een drone met hoge kwaliteit kan oplopen tot ruim duizend euro. Bovendien is het niet makkelijk om het besturen van een drone onder de knie te krijgen. Oftewel: als organisaties zelf een drone willen gaan inzetten kost dit veel tijd en geld. In veel situaties is het goedkoper om een bedrijf in te huren dat gespecialiseerd is in het leveren van drone beelden. Een drone behoort ook tot de apparatuur van Eyedetail en wij denken graag mee over de mogelijkheden betreft drones voor uw organisatie. U bent van harte welkom om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Marleen Palings.

Communicatie.

Heeft u een bedrijf, product of evenement waar u graag een blog over heeft neem dan contact op met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Lees meer op Eyedetail.