Eagles of Death Metal op podium U2 in Parijs

datum08-12-15
''Dat werd ontvangen met een staande ovatie van het publiek.''

Eagles of Death Metal op podium U2 in Parijs

Eagles of Death Metal op podium U2 in Parijs

Een paar weken geleden schokten de terroristische aanslagen in Parijs de hele wereld. Eagles of Death Metal, een Amerikaanse garagerockband, werd ook slachtoffer toen terroristen een bloedbad aanrichtten tijdens hun concert in Parijs. Gisteravond trad de band voor het eerst sinds de aanslagen weer op en wel tijdens een concert van de wereldberoemde band U2 in Parijs.

Vlak na de aanslagen zeiden de bandleden van Eagles of Death Metal dat zij graag de show die tijdens de aanslagen bruut werd onderbroken, wilden afmaken. Zij kregen daarom van U2 de uitnodiging om mee te spelen in hun show in Parijs gisteren, op 7 december. De band U2 zou de dag na de aanslagen in Parijs optreden, maar vanwege de afgekondigde noodtoestand ging dit optreden niet door. Gisteren kreeg Eagles of Death Metal dan eindelijk de kans om het optreden af te maken.

Na één van de grootste hits van U2, One, werden de mannen van Eagles of Death Metal geïntroduceerd op het podium. Hierbij sprak Bono van U2 de woorden: “Dit zijn onze broers, onze medetroubadours. Hen werd drie weken geleden het podium ontnomen, wij bieden het onze aan.” Na deze uitspraak speelden U2 en Eagles of Death Metal samen het nummer ‘People have the power’. Verder speelde Eagles of Death Metal hun eigen nummer ‘I love you all the time’ voor het publiek. Dat werd ontvangen met een staande ovatie van het publiek.

Bekijk hier het optreden: Eagles of Death Metal & U2 in Paris

nick kawaler.

creative director.

Heeft u een bedrijf, product of evenement waar u graag een blog over heeft neem dan contact op met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Lees meer op Eyedetail.