Netflix: werkgever zonder regels

datum16-12-16
''Er wordt niet bijgehouden hoeveel uur er wordt gewerkt, maar er wordt enkel gefocust op het werk dat het personeel levert.''

Netflix: werkgever zonder regels

Geen zin in een 9 tot 5 baan? Zelf bepalen hoelang je op vakantie gaat? Wil je eigenlijk gewoon een werkgever die geen regels hanteert? Solliciteer dan bij Netflix. De streamingsdienst heeft namelijk de regel dat er geen regels gelden.

Netflix zoekt verantwoordelijke werknemer

Nu denk je misschien dat daar de uitdrukking “Netflix and chill” vandaan komt. Maar zo simpel ligt het niet. Netflix investeert in het vinden van de juiste werknemers met extreem hoge performances en verantwoordelijkheid. De persoon met zeldzame verantwoordelijkheid waar Netflix naar op zoek is, heeft de volgende kenmerken:
Zelfmotiverend
Zelfgedisciplineerd
Zelfbewust
Zelf verbeterend
Wacht niet af tot iemand vertelt wat er gedaan moet worden
Gedraagt zich als een leider
Ruimt afval op wat op de vloer ligt

Het is van belang om werknemers te vinden met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel als je niet veel, of helemaal geen regels wil hanteren in een bedrijf. Verantwoordelijke mensen worden namelijk gemotiveerd door vrijheid en hierdoor zijn zij deze vrijheid ook waard.

Niet inklokken, wel presteren

Er wordt niet bijgehouden hoeveel uur er wordt gewerkt, maar er wordt enkel gefocust op het werk dat het personeel levert. Maar onder één voorwaarde: je prestaties moeten buitengewoon zijn. Managers binnen Netflix gebruiken de ‘Keepers test’. Dit houdt in dat zij zich afvragen voor welke werknemers zij zouden vechten om ze in het bedrijf te houden. De mensen waarvoor zij niet zouden vechten, krijgen een andere rol zodat er een mogelijkheid vrijkomt om de perfecte werknemer te vinden voor de betreffende functie.

Er is een verklaring waarom Netflix zich zo specifiek focust op hoge prestaties. In de procedurele sector presteren de beste twee keer beter dan het gemiddelde. In de creatieve sector presteren de beste tien keer beter dan de gemiddelde werknemer. Om die reden is het voor de streamingsdienst belangrijk om getalenteerde werknemers binnen haar bedrijf te hebben.

Ondanks het feit dat er geen regels zijn en ook geen kledingvoorschriften, levert dat laatste volgens Netflix geen problemen op. Mensen komen gelukkig niet naakt naar hun werk Of zoals zij het zelf grappend zeggen: “Je hebt dus niet voor alles regels nodig”

netflix2

Ook al is een baan bij Netflix niet jouw droombaan, toch is het zeker de moeite waard om de prestatie over de Netflix cultuur door te lezen. Hun beleid is namelijk een eyeopener voor zowel werkgever als werknemer.

Bron:

Marleen Palings.

webredacteur.

Heeft u een bedrijf, product of evenement waar u graag een blog over heeft neem dan contact op met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Lees meer op Eyedetail.