Goodbye Twitter.

datum31-07-15
''In plaats daarvan kun je beter ervoor zorgen dat Twitter vernieuwd op een positieve manier en daardoor nieuwe mensen aantrekt.''

Goodbye Twitter.

Goodbye Twitter: het afscheid is nabij

Het gaat niet zo goed met Twitter: het aandeel is 13% in waarde gezakt. Twitter is hard op zoek naar nieuwe gebruikers om het sociale netwerk nog enigszins te redden. Werknemers bij Twitter nemen ontslag en nieuw talent vinden, lukt Twitter nog niet helemaal. Ik, en nog vele oud-gebruikers weten echter allang dat Twitter op de rand van de afgrond staat. De tijd van Twitter is voorbij. Ik nam zelf ook afscheid van Twitter en zit nu alleen nog op concurrent Facebook. Facebook vind ik namelijk toch meer voordelen hebben.

Een jaar geleden had ik nog twee ‘grote’ social media accounts: Twitter en Facebook. Die accounts hield ik allebei bij, wat nog een flinke klus was soms. Er waren dagen dat ik iets wilde posten maar als ik iets op Facebook zette, moest ik ook iets op Twitter plaatsen.

Facebook is populairder

Het bijhouden ging aardig maar ik merkte dat Twitter langzaam leeg begon te stromen. Ik denk dat dit ligt aan het feit dan Facebook toch meer voordelen heeft. Facebook is bijvoorbeeld persoonlijker. De omgeving van Facebook is meer gesloten. Mensen delen op Facebook levensverhalen of delen een lang verhaal over wat er volgens hen mis is in deze wereld: ik zie vaak genoeg een bericht van honderden woorden over dierenmishandeling. Op Twitter doe je dit niet, althans, ik en mijn vrienden niet.

Verder gold bij Twitter: als er één schaap over de dam is, volgen er meer. Mijn vrienden begonnen Twitter te verlaten en omdat mensen steeds minder vrienden op Twitter hadden, stapten zij ook over naar Facebook.

Teveel moeite

Twee social media accounts bijhouden werd uiteindelijk ook teveel moeite: ik vond het veel handiger om gewoon één account te hebben in plaats van twee. Ik koos voor Facebook en ik stopte met Twitter. Sindsdien merk ik dat ik veel minder tijd kwijt ben, want ik hoef me alleen bezig te houden met Facebook.

Ik snap wel dat Twitter minder populair wordt: Facebook was vanaf het begin al groter en nu lijkt het toch dat Facebook de wedstrijd tussen Twitter en Facebook gewonnen heeft. Twitter: verspil minder tijd aan het vinden van nieuwe gebruikers. Ik vrees dat je die niet meer gaat vinden. In plaats daarvan kun je beter ervoor zorgen dat Twitter vernieuwd op een positieve manier en daardoor nieuwe mensen aantrekt. Dat lijkt mij de enige manier om nog het hoofd boven water te kunnen blijven houden.

Eyedetail voor twitter blog

nick kawaler.

creative director.

Heeft u een bedrijf, product of evenement waar u graag een blog over heeft neem dan contact op met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Lees meer op Eyedetail.