Het doel van slow motion in uw video’s.

datum17-07-15
Naast duidelijkheid geeft slow motion spanning en dramatiek aan video’s.

Het doel van slow motion in uw video’s.

Slow motion ontstond in de 20ste eeuw al en sindsdien wordt het overal toegepast: de gemiddelde actiefilm bevat minstens één slow motion stukje waarin er bijvoorbeeld een explosie is en de acteurs weggeblazen worden. Behalve in films komt slow motion ook voor bij sportwedstrijden op tv en in natuurdocumentaires. Slow motion is een belangrijk in films en video’s en kan dat ene stukje beeld nét wat beter maken, daar leest u hier meer over.

Slow motion wordt meestal gemaakt door te filmen met een camera die veel beelden per seconde opneemt, en dit wordt dan op normale snelheid afgespeeld, zodat het veel trager lijkt. Een andere techniek is om een video in normale snelheid vertraagd af te spelen, maar dat is vaak minder mooi dan de eerste manier omdat het beeld dan minder vloeiend is. Bij de documentaires op bijvoorbeeld Discovery Channel wordt een high-speed camera gebruikt, waarna de beelden op de computer worden bewerkt zodat de video langzamer wordt afgespeeld.

Het doel van slow motion

Slow motion heeft twee hoofddoelen: het duidelijker maken van iets en het zorgen voor extra spanning en dramatiek.

Slow motion maakt bijvoorbeeld beelden van een voetbalwedstijd duidelijker: je ziet wel het doelpunt, maar hoe is er precies gescoord? Hoe slalomde de speler om de tegenstander heen? Dat is wel te zien als het stukje in slow motion wordt afgespeeld: het gaat langzamer en daardoor kun je het beter volgen. Ook in natuurdocumentaires is dat zo: je ziet precies hoe die leeuw die zebra te grazen neemt als het minder snel gaat.

Naast duidelijkheid geeft slow motion spanning en dramatiek aan video’s. Bij een misdaadfilm zie je bijvoorbeeld hoe in slow motion een kogel wordt afgeschoten, waardoor je de kogel precies kunt volgen om te zien of hij wel of niet de slechterik raakt. Dit geeft extra spanning. Bij een soapserie als GTST wordt slow motion gebruikt om de emotie van een acteur/actrice beter weer te geven, waardoor de scene dramatischer wordt.

Vele toepassingen dus, en slow motion kunt u ook gebruiken in een video voor uw bedrijf om een extra spannend filmpje in elkaar te zetten of om iets duidelijk te kunnen laten zien. Wilt u hier meer info over? Dan kunt u contact met ons opnemen via deze website en wellicht heeft u straks zelf een mooi slow motion filmpje.

slow motion camera Sony FS-700

nick kawaler.

creative director.

Heeft u een bedrijf, product of evenement waar u graag een blog over heeft neem dan contact op met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Lees meer op Eyedetail.