Muse

datum07-03-16
Muse

Muse

Muse pakt uit met Drones Tour

Muse begon in 2015 aan haar alweer tiende tour: de Drones World Tour. De tour bestaat uit maar liefst 119 concerten waaronder 79 in Europa. De komende dagen strijken de rockers neer in het Amsterdamse Ziggo Dome met deze fantastische en hightech tour.

De tour is vernoemd naar het zevende studiealbum van de rockband: Drones. Dit album werd halverwege vorig jaar uitgebracht. Het album is een conceptalbum wat inhoudt dat de nummers bij elkaar een verhaal vertellen. Het verhaal van Drones gaat een persoon die door indoctrinatie verandert in een menselijke drone (bron: Wikipedia). Volgens Matthew Bellamy, gitarist en zanger van de band, staat de drone in dit verhaal symbool voor ‘het verliezen van empathie voor de medemens’. Wat dat precies mag betekenen, daar zijn verschillende meningen over maar het album is erg succesvol. In veel landen stond na binnenkomst het album binnen de kortste keren bovenaan in de albumlijsten.

Drones in de Ziggo Dome

Tijdens de show wordt veel teruggegrepen naar dit thema: er vliegen namelijk drones over het publiek. Verder is de show bijzonder omdat het podium in het midden van de zaal staat met het publiek daaromheen. Het doet mij denken aan het podium waar U2 op speelde tijdens hun 360° Tour. Het podium is erg spectaculair dus dat belooft een mooie show te worden.

Drie avonden lang staat Muse op dit podium in Amsterdam: 7, 9 en 10 maart dit jaar. In februari won de band nog een Grammy Award voor Drones en daarom staat de bezoekers van de concerten een muzikaal hoogstandje te wachten.

Voor iedereen die naar één van de drie concerten gaat: alvast veel plezier gewenst! Geen kaarten kunnen scoren vorig jaar? Afgelopen maandag werd aangekondigd dat Muse ook op Lowlands festival staat dit jaar, dus je hoeft Muse dit jaar echt niet te missen.

muse-foto1

nick kawaler.

creative director.

Heeft u een bedrijf, product of evenement waar u graag een blog over heeft neem dan contact op met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Lees meer op Eyedetail.