Nieuwe like-knoppen

datum06-03-16
''Naast de bekende like-knop zijn er vijf andere emoties''

Nieuwe like-knoppen

Facebook introduceert nieuwe like-knoppen

Het was vele Facebookgebruikers al jarenlang een doorn in het oog: je kon enkel een bericht liken, ongeacht wat je ervan vond. Erg vervelend als de hond van een kennis was overleden en je eigenlijk alleen maar ‘vind ik leuk’ kon zeggen. Met de introductie van nieuwe like-knoppen op Facebook komt dat ten einde.
Naast de bekende like-knop zijn er vijf andere emoties waarmee je kunt reageren: grappig, geweldig, verdrietig, boos en verbluft. Op die manier kunnen gebruikers altijd reageren op een post met een passende reactie.

Eerste test emotieknoppen Facebook

De test met de nieuwe knoppen begon al in oktober vorig jaar. Reden daarvoor was dat veel gebruikers aangaven dat zij op meer manieren wilden reageren op Facebook dan alleen met een like.
Aan deze test gingen aardig wat jaren van discussie binnen Facebook vooraf. De like is namelijk hét kenmerk van Facebook en de directie was huiverig om dit te veranderen. Een jaar geleden stelde Chris Cox aan de andere directieleden voor om in 2016 de knoppen alsnog aan te passen.
Mark Zuckerberg kondigde in september vorig jaar tijdens een vraag- en antwoordsessie aan dat Facebook erover nadacht om de like-knop inderdaad aan te passen. Reden daarvoor was dat zijn bedrijf haar gebruikers meer opties wilde geven om emoties te delen.

Wij zijn erg blij met de uitbreiding van de like-knop en zijn benieuwd naar eventuele verdere uitbreidingen.

likee

nick kawaler.

creative director.

Heeft u een bedrijf, product of evenement waar u graag een blog over heeft neem dan contact op met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Lees meer op Eyedetail.