Playstation VR

datum22-03-16
''Virtual Reality of afgekort VR is de trend voor dit jaar''

Playstation VR

Playstation VR op de markt 31 maart voor meerdere landen.

Virtual Reality of afgekort VR is dé trend voor dit jaar. Er kwamen al meerdere VR brillen op de markt, waaronder van Samsung (Samsung Gear VR) en van Google (de mooie low-budget kartonnen versie). Nu is het de beurt aan Sony om een eigen VR bril op de markt te brengen: de Playstation VR.

Vorige week kondigde Sony niet alleen de komst van een VR bril aan maar ook van een heel bijbehorende pakket. Het pakket bestaat uit de Playstation VR Headset, Playstation Camera die vereist is om games te kunnen spelen in VR, twee move- controllers en een game die gespeeld kan worden met de headset. De game heeft de naam ‘VR Worlds’ gekregen. Volgens Sony bestaat de game uit vijf verschillende ‘VR experiences’ waardoor het gamen op de Playstation een geheel andere dimensie krijgt. Iets waar veel gamers dus erg naar uitkijken.

Release date Playstation VR

In de VS en Canada kan vanaf 22 maart 2016 de ‘Sony PlayStation VR Launch Bundle’ gereserveerd worden. De prijs van de hele set is 499,99 dollar. Helaas wordt de set wel pas in oktober geleverd, dus de fans zullen na reservering nog even geduld moeten hebben.
Slecht nieuws voor de Europese gamefanaten: volgens een woordvoerder van Sony Benelux die sprak met Tweakers.net staat er nog geen levering voor Europa op de planning. Hoogstwaarschijnlijk zal deze er wel komen, maar wanneer is nog even de vraag.

Het is wachten op oktober dit jaar voor de eerste gebruikersreviews van de Playstation VR. Wij van Eyedetail zijn in ieder geval al erg benieuwd.

Playstation VR

nick kawaler.

creative director.

Heeft u een bedrijf, product of evenement waar u graag een blog over heeft neem dan contact op met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Lees meer op Eyedetail.