Star Wars

datum26-12-15
''The Force Awakens is een visueel spektakel zoals we dat van Star Wars verwachtten''

Star Wars

Het nieuwe deel in de Star Warssaga liet de fans lang op zich wachten. Deel drie van de filmserie kwam maar liefst 10 jaar geleden uit toen veel fans van nu nog kinderen waren. De lat lag om die reden hoog voor de zevende film. Star Wars: The Force Awakens is sinds een tijdje in de bios te zien, maar maakte het de verwachtingen waar? Een kort overzicht van drie reviews vind je hier.

Eefje Savelkoul van Metro Nederland: 4 van de 5 sterren

De film kwam natuurlijk in veel landen uit en daarom zijn er ook in Nederland veel recensies geschreven over deze film. Metro Nederland was in ieder geval groot fan van de film: “The Force Awakens balanceert op de rand tussen ‘een feest van herkenning’ en ‘heb ik deze film niet al eens gezien?’ Het zijn de redenen waardoor de oorspronkelijke films zo goed werkte, en ook hier werken ze goed.”
De recensente van Metro vindt dat ook deze nieuwe Star Wars film een lust voor het oog is: “The Force Awakens is een visueel spektakel zoals we dat van Star Wars verwachtten. Het zijn de echte Star Wars-ruimteschepen die langssuizen, het ontwerp van alles in dit universum steunt vol trots op wat er eerder was.”
In ieder geval is Metro Nederland erg enthousiast: “Op naar deel acht!”

André Nientied van NU.nl: 4,5 van de 5 sterren

Aan het begin geeft André Nientied van NU.nl al een korte samenvatting van zijn mening over deze film: “Langverwacht vervolg op de Star Wars-trilogie lost de torenhoge verwachtingen in en doet daarmee de povere prequels vergeten.” Erg lovend dus en dat is ook te zien aan de lange, uitgebreide review.
Zo schrijft NU.nl dat er veel verbeteringen zijn ten opzichte van de prequel-trilogie: “Het is erg knap dat Abrams met zoveel nieuwe gezichten zo snel de sfeer van de originele trilogie weet op te roepen. Het is ook een goede zet geweest om zoveel mogelijk decors te bouwen in plaats van alles digitaal toe te voegen: de overdosis aan computereffecten was één van de redenen dat de prequel- trilogie de uitstraling had van een screensaver.”
Nientied sluit af met dat deze film een leuk kerstcadeautje is voor Star Wars fans: “De fans kunnen dik tevreden zijn; al zullen ze na het zien van The Force Awakens wel weer tot mei 2017 moeten wachten voor deel VIII.”

Martijn Hamerling van Filmtotaal.nl: 4,5 van de 5 sterren

Filmtotaal is ook zeer positief over de nieuwe film: De sterkste punten van het zevende Star Wars- deel zijn de nieuwe elementen. Uitblinker binnen de debutanten is BB-8. De voetbaldroid heeft meer persoonlijkheid dan R2-D2 omdat hij niet alleen humoristisch reageert, maar ook echt meegenomen wordt in discussies en keuzes maakt.”
Toch heeft Hamerling ook een paar kritiekpuntjes: “De film is dus enigszins te druk, waardoor actiescènes soms inboeten aan opbouw en het als stand-alonefilm A New Hope of The Empire Strikes Back niet geheel verslaat.”
Desondanks is Filmtotaal te spreken over de film en om die reden krijgt Star Wars 7 ook 4,5 ster.
Conclusie: veel lof over deze nieuwe film en om die reden ook hoge eindscores. Zelf ga ik binnenkort ook naar de bios om zelf de film te beoordelen. In ieder geval ben ik nog enthousiaster geworden dan ik al was. Een goed teken dus.

sw2

nick kawaler.

creative director.

Heeft u een bedrijf, product of evenement waar u graag een blog over heeft neem dan contact op met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Lees meer op Eyedetail.