U2 Innocence + Experience world tour

datum08-10-15
''Bij elk nummer wordt er optimaal gebruik gemaakt van de productie.''

U2 Innocence + Experience world tour

U2 is na een lange pauze weer helemaal terug met hun laatste album Songs of Innocence en de U2 Innocence + Experience world tour is in volle gang. In de zomer begon de tour in Noord-Amerika en Canada en nu is het de beurt aan Europa. In september traden de mannen op in Nederland met vier uitverkochte shows in het Ziggo Dome.
U2 is al decennialang de grootste band ter wereld en misschien wel de beste live act die de muziekwereld ooit gekend heeft. Producties die alles veranderden als het gaat om live muziek zijn natuurlijk al vaak voorbij gekomen. Met de I+E tour gaat U2 weer indoors, wat iets heel anders is dan hun baanbrekende 360 tour van vijf jaar geleden.

Het was ook wel weer eens tijd voor een indoor concert: meer intiem dan de stadionconcerten. Dit keer met een scherm dat de hele lengte van de concerthal bezet. En U2 zou U2 niet zijn als het natuurlijk een heel bijzonder scherm was. Grote schermen hebben we al wel eens gezien, maar deze keer kunnen de bandleden er zelfs in. Een vorm van techniek die wij nog niet eerder zagen en het ziet er spectaculair uit! De vaste showdesigner van U2, Wille Williams, heeft weer een top stuk afgeleverd.

Bij elk nummer wordt er optimaal gebruik gemaakt van de productie. De setlist past ook precies in het plaatje; er worden uiteraard nummers gespeeld van Songs of Innocence. Het zijn persoonlijke nummers en dat wordt ook uitgedragen in de show. Tijdens het nummer ‘Iris’ zie je privé videobeelden van Bono’s overleden moeder Iris. Op het scherm zie je Bono door zijn oude straat lopen en er zit een zelfs een bom scene in uit zijn jeugd in Dublin. Daarnaast worden natuurlijk de klassiekers gespeeld: ‘Where The Streets Have No Name’, ‘Pride’ en ‘With or Without You’ kunnen uiteraard niet ontbreken. Ook worden er nummers gespeeld die al 20 jaar niet meer live gespeeld zijn; ‘Gloria’, ‘Two hearts Beat As One’ en ‘October’ passeren de revue, wat natuurlijk het hoogtepunt van de show is voor de echte U2-fans.

We kunnen wel concluderen dat U2 hun nummer 1 positie weer stevig heeft vastgezet en zoals het eigenlijk elke 5 jaar gaat, zal diegene die dit gaat overtreffen alleen U2 zelf kunnen zijn.

“Absolutely amazing” – Rolling Stone Magazine
“Groundbreaking” – Billboard
“Jaw-Dropping” – USA today
“Brilliant” – San Francisco Weekly

Voor meer informatie over de tour check www.u2.com

U2 i+e tour eyedetail

nick kawaler.

creative director.

Heeft u een bedrijf, product of evenement waar u graag een blog over heeft neem dan contact op met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Lees meer op Eyedetail.