Video op uw website?

datum12-05-15
Als u een opvallende en bijzondere video dat linkt naar uw bedrijf heeft, kan delen ervoor zorgen dat deze video wereldwijd bekend wordt.

Video op uw website?

Video’s online zijn booming: uit onderzoek blijkt dat elke dag 100 miljoen internetgebruikers een video bekijken. Video’s op websites spelen in op die trend, en video op uw website heeft veel voordelen, waaronder dat video’s beter werken dan tekst, uw site makkelijker gevonden wordt en dat video’s sneller gedeeld worden.

Video in plaats van tekst.

Er zijn verschillende onderzoeken geweest over de relatie tussen video en ‘gewoon’ geschreven tekst, en daaruit blijkt dat video beter werkt voor uw klanten om uw product en bedrijf te begrijpen: video verhoogt het begrip dat uw klanten hebben van uw product of dienst met maar liefst 74 procent.
Dat komt doordat zij in de video de lichaamstaal zien van uw werknemers, en daardoor eerder begrijpen wat zij vertellen. Video’s zijn ook leuker, omdat mensen visueel zijn ingesteld en daarom eerder een video zullen bekijken dan een tekst lezen: 80 procent van de bezoekers op een website kijken een video, en maar 20 procent leest de volledige tekst op een website. Die 80 procent valt onder uw klanten, en daarom is video zo belangrijk.

Website makkelijker vindbaar.

Het gebruik van video op uw website zorgt er ook voor dat uw website makkelijker te vinden is in Google en andere zoekmachines: als in de labels, omschrijvingen en titels van uw video’s trefwoorden voorkomen, zorgt dit voor een betere indexering in zoekmachines waardoor u hoger komt te staan in de rankings van Google. Video’s die op Youtube staan worden ook weergegeven als uw klanten uw bedrijf googelen, en als u uw video’s in een kanaal op Youtube zet, zijn klanten eerder geneigd om na de video ook uw andere video’s te bekijken. Makkelijker vindbaar zijn zorgt uiteindelijk voor meer winst, en daar streeft u naar.

Video’s sneller gedeeld.

Tekst van een website delen doen de meeste internetgebruikers niet omdat het te lang is. Video daarentegen is makkelijk te delen via social media als Facebook omdat het kort is, en mensen het liever bekijken dan een stuk tekst. Denk aan de Arabische Lente: doordat er veel video’s werden gedeeld van de protesten, verspreidde het zich ontzettend snel. Als u een opvallende en bijzondere video dat linkt naar uw bedrijf heeft, kan delen ervoor zorgen dat deze video wereldwijd bekend wordt. De perfecte marketing!
Video voor uw website heeft behalve deze drie nog veel meer voordelen, en daarom is het goed om te overwegen of het iets voor uw website zou kunnen zijn. Video wint het steeds vaker van tekst, en niet zonder reden.

elvira vlaskamp.

productie.

Heeft u een bedrijf, product of evenement waar u graag een blog over heeft neem dan contact op met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Lees meer op Eyedetail.