Vloggen is booming.

datum03-12-15
''Vloggen is booming''

Vloggen is booming.

Vloggen: wat is dat en drie bekende vloggers

Youtube heeft inmiddels meer dan een miljard gebruikers en elke dag worden er honderden miljoenen video’s gekeken. Vlogs op Youtube zijn onderdeel van al die video’s die per dag worden bekeken, en vloggen is voor sommige mensen hun baan geworden. Wat is vloggen precies en wat zijn bekende vloggers in ons eigen land?
Bloggen op video = vloggen

Het woord ‘vloggen’ stamt af van het woord ‘bloggen’: de ‘b’ van bloggen is veranderd in de ‘v’ van video. Vloggen is eigenlijk niet veel anders dan een blog wat je bijhoudt op beeld: vloggers filmen bijvoorbeeld zichzelf terwijl ze dingen in het dagelijks leven doen, uitleg geven over make-up of een game aan het spelen zijn.

Vloggen is ontzettend populair op dit moment: er zijn vloggers die van vloggen hun werk hebben gemaakt omdat de advertenties of sluikreclames die ze gebruiken in hun vlog zo goed betalen dta ze ervan kunnen leven. De meest verdienende vlogger op dit moment is de Zweedse man Felix Kjellberg, beter bekend als PewDiePie: hij is pas 25 jaar oud en verdient elk jaar 6,7 miljoen euro met het maken van filmpjes van zichzelf terwijl hij aan het gamen is en daar commentaar op levert. Een goed voorbeeld van hoe rijk sommige vloggers kunnen worden.

Nederlandse vloggers

Nederland heeft ook zijn eigen vloggers die bijna BN’ers geworden zijn door hun video’s. Drie daarvan zijn EnzoKnol, Milan Knol en Croco Jill.
EnzoKnol is de bekendste van de drie: hij heeft meer dan 730.000 vloggers van zijn Youtube-kanaal en toen hij een ontmoeting met zijn fans wilde houden bij de Jaarbeurs in Utrecht, werd hij afgevoerd door de politie omdat er zoveel fans op afkwamen dat het niet meer veilig was. Elke dag om 16 uur uploadt hij een nieuw vlog waarin hij laat zien wat hij op een dag doet. Hij vertolkt ook een van de hoofdrollen in een film die in 2016 uitkomt over het internet.
Milan Knol is de broer van EnzoKnol en tevens ook een bekende youtuber. Elke dag posten hij en zijn personeel een videoblog en een vlog over een game. Dit gaat hem goed af want elke maand worden de filmpjes bij elkaar zo’n 5 miljoen keer bekeken. Hij heeft zelfs een eigen kledinglijn en hij wordt gesponsord door bedrijven in zijn video’s.

Croco Jill is een vrouwelijke vlogger en de vriendin van Milan Knol. Zij post elke dag een nieuwe vlog en in het weekend een extra vlog. Zij post diverse blogs met diverse onderwerpen: bijvoorbeeld tips voor als je op kamers gaat wonen en een vlog over haar bezoek aan de kapper. In haar filmpjes komt haar vriend Milan ook soms voor en ook zij wordt gesponsord door bedrijven.

Vloggen is booming en naast deze drie zijn er nog meer bekende Nederlandse vloggers.

elvira vlaskamp.

productie.

Heeft u een bedrijf, product of evenement waar u graag een blog over heeft neem dan contact op met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Lees meer op Eyedetail.