fbpx

Boksen voor Sara: work-outs voor een belangrijk medicijn

28-01-2019

Boxing Company biedt als boksschool iedereen de mogelijkheid om te leren boksen: man, vrouw, jong, oud, beginner of al erg gevorderd. Boksen is gezonde en gezellige bezigheid, maar Boxing Company vond dat er meer uit te halen viel. Daarom organiseerde de school een event waarmee geld op werd gehaald voor het goede doel. Met ‘Boksen voor Sara’ haalde een grote groep boksers door zich een middag in het zweet te werken, een groot bedrag op voor onderzoek naar de spierziekte MDC1A bij kinderen.

 

Boksen voor ‘Stichting voor Sara’

Het event kreeg de naam ‘Boksen voor Sara’ omdat de dag in het teken stond van de ‘Stichting voor Sara’. Deze stichting is opgericht door de ouders van Sara Verbrugge, een meisje van drie met de spierziekte MDC1A. Kinderen met deze ongeneselijke spierziekte overlijden vaak al op jonge leeftijd. Er is namelijk nog geen medicijn voor MDC1A. Het ontwikkelen van een medicijn is door al het onderzoek dat ervoor nodig is, erg duur. Daarom zamelt ‘Stichting voor Sara’ geld in om het medicijn een stap dichterbij te brengen.

Doneren met een ticket

De Boxing Company wilde met het organiseren van een grote work-out de stichting een steun in de rug geven. De work-out vond plaats in de Maassilo in Rotterdam: genoeg ruimte voor iedere sporter die een steentje bij wilde dragen. Sporters konden door het kopen van een ticket voor het event doneren aan de stichting. Daarnaast was het mogelijk om handschoenen voor de work- out te huren of kopen en konden bedrijven door mee te doen met een business team extra geld doneren.

Een stevige, toegankelijke work-out

Met het ticket konden sporters deelnemen aan de work-out: een mix van de twee trainingsprogramma’s Pink Boxing en Cross Boxing. Hierdoor was de work-out een perfecte combinatie van bokstechnieken, zonder het fysiek contact, en actieve circuittraining. Al met al een stevige work-out, maar wel geschikt voor elke sporter. Kinderen kregen ook de kans om aan de slag te gaan voor de stichting: voor hen werd een aparte training georganiseerd.

Sporten op de beat

De sporters werden tijdens de work-out begeleid door ervaren instructeurs. Zij gaven vanaf het podium niet alleen instructies, maar motiveerden de sporters

ook om alles uit de kan te halen en nét dat beetje extra te geven. De enthousiaste dj’s die de ene work-outplaat na de andere draaiden, hielpen hier ook bij. Door de goede beats van de muziek en de instructeurs van Boxing Company, kreeg de work-out een feestelijk tintje. De sporters hadden aan het eind van de dag allemaal hard gewerkt, maar ook veel plezier gehad.

Vierduizend euro voor medicijn MDC1A

Uiteindelijk werden de deelnemers aan ‘Boksen voor Sara’ voor hun inspanning beloond: er werd meer dan vierduizend euro opgehaald voor de stichting. Met dat bedrag kan de stichting hopelijk kinderen als Sara de kans geven om op te groeien en net als de deelnemers een gezond, sportief leven te leiden.

Heeft u een bedrijf, product of evenement waar u graag een blog over heeft neem dan contact op met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Lees meer op Eyedetail.

15 november, 2019
Het maken van een Procesvideo
MEER
16 mei, 2019
Videoproductie Roosendaal
MEER
06 mei, 2019
Nationale jongerenherdenking
MEER
01 mei, 2019
Webdesign Roosendaal
MEER
04 maart, 2019
Trots! Website De Krom B.V. in ‘Top 20 beste websites bouwsector’
MEER