fbpx

Color grading: breng jouw video tot leven

19-02-2019

Kleur heeft invloed op hoe wij iets beleven: geel geeft bijvoorbeeld een gevoel van warmte en gezelligheid. Voor de kijker van een video is de kleur van het beeld ook belangrijk. Door de juiste kleur te kiezen, kun jij de juiste sfeer overbrengen. Met color grading verbeter jij de kwaliteit van jouw video én neem jij de kijker mee in jouw verhaal.

Color grading vs kleurcorrectie

Color grading is meer dan alleen een kleurcorrectie. Kleurcorrectie wordt namelijk toegepast om oneffenheden weg te werken. Als jij jouw video opneemt met verschillende camera’s, kan het bijvoorbeeld voorkomen dat het beeld er nét iets anders uitziet. Dat corrigeer je met een kleurcorrectie, maar je verandert niet de sfeer of beleving van jouw video.

Met video grading doe je dat wel: door te spelen met kleur en focus bepaal jij hoe kijkers jouw video ervaren. Denk aan het versterken van bepaalde contrasten, het warmer maken van fletse kleuren en het naar voren laten komen van jouw huisstijl.

Beeld warmer maken

Er zijn verschillende redenen waarom opgenomen beelden minder sterk over kunnen komen dan jij zou willen. Het weer is onder andere een factor. In een land waar het vaak regent en veel grijze dagen zijn, kunnen buitenshots al snel flets en grijs lijken. Color grading is hiervoor een goede oplossing. Door de kleuren warmer te maken, lijkt een troosteloze dag al snel een stuk zonniger. Perfect als je een frisse en vrolijke video wilt creëren.

Contrasten versterken

Video grading kan ook ingezet worden om contrasten te versterken. Een video van een uitbundig boeket bloemen komt nóg beter uit de verf als je het contrast aanpast. Je kunt kleuren van het scherm laten spatten en zo een sterkere indruk achterlaten bij jouw kijkers.

Huisstijl naar voren brengen

Verder kun je door met kleur te spelen jouw identiteit naar voren laten komen in jouw video. Gebruik jij voor jouw huisstijl een specifieke kleur? Leg deze kleur dan als een filter over jouw video heen. Door jouw huisstijl een rol te

laten spelen in jouw video’s, maak jij jouw video’s herkenbaar voor jouw klanten.

Eyedetail en video grading

Color grading is dus een handige tool om de sfeer van jouw video te bepalen, jouw beelden sterker over te laten komen en om jouw identiteit door te laten schemeren in jouw beelden.

Eyedetail past voor zijn video’s color grading toe. Hiervoor bepalen wij met jou welke sfeer jij neer wilt zetten in jouw video. Daarnaast kunnen wij jouw identiteit centraal zetten in jouw video met behulp van de juiste kleuren. Zo kun jij met jouw video jouw klanten het juiste gevoel geven.

Heeft u een bedrijf, product of evenement waar u graag een blog over heeft neem dan contact op met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Lees meer op Eyedetail.

15 november, 2019
Het maken van een Procesvideo
MEER
16 mei, 2019
Videoproductie Roosendaal
MEER
06 mei, 2019
Nationale jongerenherdenking
MEER
01 mei, 2019
Webdesign Roosendaal
MEER
04 maart, 2019
Trots! Website De Krom B.V. in ‘Top 20 beste websites bouwsector’
MEER