fbpx

De vier video trends van 2019

16-01-2019

Video blijft zich door ontwikkelen: in 2018 werd volop video gemaakt met technieken die we daarvoor nog niet hadden gezien. In 2019 gaan we nieuwe kanten en toepassingen van video zien: video wordt nog flexibeler en persoonlijker. Dit zijn de vijf trends op het gebied van video voor dit jaar:

Trend 1: Meer verticaal beeld: video gemaakt voor smartphones

Een paar jaar geleden was het nog not done om een video verticaal te schieten: het zag er knullig uit en zonder smartphone was het bekijken van een verticale video niet zo prettig. Hier komt steeds meer verandering in: video’s worden vaker in verticaal formaat uitgebracht. Instagram TV (IGTV) heeft hier vorig jaar de toon voor gezet. Steeds meer mensen bekijken puur op hun smartphone video’s, bijvoorbeeld op social media, waardoor deze trend waarschijnlijk een blijvertje zal worden.

Trend 2: Live-video: elke seconde gedeeld met een groot publiek

Het maken van een live-video is met de makkelijke technieken die er nu zijn voor iedereen mogelijk. Bedrijfscongressen, evenementen en festivals: elke gebeurtenis kan snel gedeeld en op de voet gevolgd worden op sociale media. In 2019 zal live-video nog vaker gebruikt worden. Geen gek idee, want live- video is erg persoonlijk. Klanten kunnen bijvoorbeeld tijdens een live-video op Instagram vragen stellen over jouw producten. Zij kunnen hiermee de video een richting op sturen waardoor zij langer zullen blijven kijken. Live-video zal in 2019 nog meer kijkers boeien en binden.

Trend 3: Q&A-video: het gezicht achter het product ontmoeten

In 2019 willen kijkers steeds vaker het gezicht achter een merk of product zien. Videomakers en bedrijven spelen hier in 2019 steeds handiger op in door het maken van Q&A-achtige video’s.

In deze video’s komen het personeel van het bedrijf of de gebruikers van een product of dienst aan het woord. Ze vertellen bijvoorbeeld over de visie van het bedrijf, wat hun ervaring is met het product en geven zelfs rondleidingen op beeld door het gebouw.

Q&A-video’s komen betrouwbaar over: als een klant op beeld positief is over een product, wordt dat oordeel door klanten erg waardevol gevonden. Dit jaar zullen daarom nog meer ondernemers Q&A-video’s uit gaan brengen.

Trend 4: Story-based video: vertel het verhaal

Ondernemers proberen in 2019 ook op andere manieren hun visie naar voren te laten komen door een verhaal te vertellen. Advertenties op Youtube en sociale media laten steeds vaker een echt verhaal met acteurs en een moraal zien waarin de standpunten van het bedrijf naar voren komen.

Door het vertellen van een verhaal dat niet direct over een onderneming of product gaat, voelen kijkers zich meer geëntertaind. Een goed verhaal houdt namelijk de aandacht vast en roept emoties op. Mooie story-based video’s worden om die reden veel gedeeld en vaak bekeken. Hopelijk worden er dit jaar met behulp van video nog veel verhalen verteld.

We zijn benieuwd naar de manieren waarop video dit jaar opnieuw uitgevonden zal worden. Daarom houden we je ook dit jaar op de hoogte van het laatste videonieuws en geven we tips waarmee jij in 2019 ook aan de slag kunt gaan met video.

Heeft u een bedrijf, product of evenement waar u graag een blog over heeft neem dan contact op met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Lees meer op Eyedetail.

16 mei, 2019
Videoproductie Roosendaal
MEER
06 mei, 2019
Nationale jongerenherdenking
MEER
01 mei, 2019
Webdesign Roosendaal
MEER
04 maart, 2019
Trots! Website De Krom B.V. in ‘Top 20 beste websites bouwsector’
MEER
27 februari, 2019
RBC Roosendaal U12
MEER