fbpx

Drie redenen waarom jij een wervingsvideo moet laten maken

08-02-2019

De tijd van eentonige vacatureteksten is voorbij: de vacaturevideo wint steeds meer aan populariteit. Niet zonder reden, want een video om personeel aan te trekken, heeft voordelen die de standaard vacaturetekst niet heeft. Dit zijn drie voordelen van de vacaturevideo:

1. Video wordt vaker bekeken en gedeeld

In een tijd van personeelsschaarste kan het lastig zijn om op te vallen bij de werkzoekende. Hij of zij heeft de banen voor het uitkiezen waardoor jouw vacaturetekst snel over het hoofd wordt gezien.

Om een video kunnen mensen minder snel heen dan een tekst. Video spreekt namelijk bijna iedere doelgroep aan en trekt door bewegende beelden snel de aandacht. Video houdt de aandacht vervolgens seconden langer vast dan tekst: grote kans dat de werkzoekende dan al de boodschap van jouw video heeft begrepen. De wervingsvideo zal na het kijken ook sneller gedeeld worden op sociale media waardoor jij meer exposure krijgt voor jouw vacature.

2. Video is fris en vernieuwend

Video is erg populair onder jonge doelgroepen. Dat is de reden dat een vacaturevideo goed werkt om jongeren of pas afgestudeerden aan te trekken. Met video kun jij laten zien dat jouw bedrijf jong, dynamisch en vooruitstrevend is. Hierdoor zullen werkzoekenden zich sneller identificeren met jouw onderneming en nieuwsgierig raken naar wat jij hen te bieden hebt.

3. Video brengt jouw persoonlijkheid naar voren

De identiteit van jouw bedrijf is belangrijk voor sollicitanten: zij willen zich kunnen herkennen in jouw doelstelling en in jouw personeel.

In een vacaturevideo kun jij dit laten zien: laat jouw personeel aan het woord en bied een kijkje in jouw productieproces. Het in beeld brengen van jouw personeel heeft nog een ander voordeel: het geeft toekomstige klanten een positief beeld van jouw onderneming. Jij laat zien dat jij jouw personeel waardeert en dat geeft klanten een goede indruk van jouw bedrijf.

Eyedetail produceert vacaturevideo’s op maat voor jouw bedrijf. Wij kijken samen met jou naar de vacature die jij uit hebt staan: naar wie ben jij op zoek en wat heeft jouw onderneming te bieden? Op basis hiervan maken wij samen met jou een vacaturevideo waarmee jij de juiste werkzoekende kunt bereiken en binden.

Heeft u een bedrijf, product of evenement waar u graag een blog over heeft neem dan contact op met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Lees meer op Eyedetail.

15 november, 2019
Het maken van een Procesvideo
MEER
16 mei, 2019
Videoproductie Roosendaal
MEER
06 mei, 2019
Nationale jongerenherdenking
MEER
01 mei, 2019
Webdesign Roosendaal
MEER
04 maart, 2019
Trots! Website De Krom B.V. in ‘Top 20 beste websites bouwsector’
MEER