fbpx

Grafisch designtrends: deze vijf trends zien we terug in 2019

15-01-2019

Nieuw jaar, nieuw design en dus ook: nieuwe trends. Grafisch design ontwikkelt zich snel en in 2019 zal jij hier veel van gaan merken.

1. Kleurtransities: verloop van kleur

Kleurverloop zorgt voor een dromerig, zacht effect en valt daardoor op. De voorspelling is dat kleurverloop, zowel voor achtergronden op websites als voor visitekaartjes, nog meer aan populariteit gaat winnen dit jaar. Begrijpelijk, want waarom zou jij voor jouw website laten beperken tot maar één kleur? Tip: kleurtransities kunnen ook een galaxy-vibe geven in combinatie met 3D-elementen.

2. 3D-elementen: experiment met diepte

3D-elementen maken van een ‘plat’ ontwerp, denk aan de gemiddelde website, iets dat tot leven kan komen. Met behulp van 3D-elementen wordt het eenvoudiger om jouw product te laten zien aan websitebezoekers. Daarnaast maakt het jouw website speelser. In 2019 zal 3D aan een grote opmars beginnen en een grotere rol gaan spelen op het gebied van web design.

3. Metallickleuren: klassiek en luxe

Een paar jaar geleden begon de metallic trend al vorm te krijgen, maar vooral nog op modegebied. In 2019 komt hier verandering in. Goud-, zilver- en bronstinten geven een gevoel van luxe en exclusiviteit. Daarom zijn metallics perfect voor visitekaartjes en de verpakking voor jouw product. Metallic kleuren worden steeds vaker gemixt met paars- en blauwtinten voor een betoverend effect. Dat laatste zal dit jaar nog vaker te zien zijn op websites.

4. Typografieenlettergrootte: the bigger, the better

De typografie en de lettergrootte die jij gebruikt, bepaalt voor een belangrijk deel hoe jouw boodschap overkomt. Waarom zou je dan niet voor groot gaan? In 2018 zagen we al dat tekst steeds groter wordt afgebeeld op banners, websites en producten. Dit jaar zal de typografie niet alleen groot zijn, maar ook creatiever worden gebruikt. Letters combineren met foto’s van jouw product, video of zelfs animatie: het kan in 2019 allemaal.

5. Doodles: krabbel erop los!

De afgelopen jaren zagen we dat websites meer en meer op elkaar begonnen te lijken: een eenheidsworst ontstond, de identiteit verdween. Zonde, want persoonlijkheid zorgt er juist voor dat klanten zich wel of niet aangetrokken voelen tot jouw onderneming. Een manier om dit te voorkomen, is door kleine tekeningen, doodles, toe te voegen aan jouw design. In 2019 zullen illustratoren en grafisch designers hiervoor meer samen gaan werken. Doodles maken jouw design namelijk eigen.

2019 belooft een goed jaar te worden voor experimenten op het gebied van grafisch design. Wij houden jou hiervan natuurlijk op de hoogte, want uniek design trekt de aandacht van jouw doelgroep voor jouw boodschap.

Heeft u een bedrijf, product of evenement waar u graag een blog over heeft neem dan contact op met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Lees meer op Eyedetail.

16 mei, 2019
Videoproductie Roosendaal
MEER
06 mei, 2019
Nationale jongerenherdenking
MEER
01 mei, 2019
Webdesign Roosendaal
MEER
04 maart, 2019
Trots! Website De Krom B.V. in ‘Top 20 beste websites bouwsector’
MEER
27 februari, 2019
RBC Roosendaal U12
MEER