Online trends in 2021

Mediabedrijf-Roosendaal-Eyedetail

Zonder een blog over de trends voor 2021 hoor je er als ‘Digital Agency’ eigenlijk niet bij, dus zijn we het wereldwijde web gaan afstruinen, op zoek naar dé online trends voor het nieuwe jaar. We hebben weer een aantal ontwikkelingen gevonden, die je niet wil missen. En we hebben de moeilijke termen achterwege gelaten, beloofd!

 

E-commerce kent hoogtijdagen

Bedrijven met een webshop hebben dit jaar waarschijnlijk een opmars gezien in het aantal online bestellingen. We mochten de deur niet uit, dus bestelden we producten massaal online. De webshops groeiden als paddenstoelen uit de grond, alle bedrijven wilden mee in deze ontwikkeling. In 2021 blijven de webshops zeker niet onbenut (mocht je nog geen webshop hebben, dan is nu het moment!). Er komt nog een manier van online verkoop bij met ‘social selling’. De diverse social media platformen stellen bedrijven steeds beter in staat hun producten via deze weg aan klanten te presenteren en verkopen. Het is nu dus een goed moment om na te denken hoe je deze kansen kunt benutten. Mooi beeld speelt hierin een essentiële rol.

 

Video wordt nog groter!

Een bedrijf zonder video’s is ondenkbaar in 2021. Sommige bedrijven zijn er al actief mee bezig, anderen zijn er nog voorzichtig mee. Nergens voor nodig, want video kan je bedrijf een boost geven. Daar weten we bij Eyedetail alles van. Met video heb je de luxe om de doelgroep een kijkje achter de schermen te geven. Je maakt je bedrijf hiermee een stuk transparanter. Video kan op allerlei manieren ingezet worden: op social media, voor interne communicatie, in een presentatie of om je website te upgraden. In het nieuwe jaar wordt overigens meer ‘long-form-video’ verwacht. Interessant, want dit zijn video’s die langer duren, waardoor je er dus meer informatie in kwijt kunt. Klik hier om een voorbeeld te zien van onze samenwerking met MQ Statieven.

 

Personalisatie & interactie

Waar we jaren geleden alle informatie op een hoop gooiden en we vooral boodschappen naar buiten stuurden, gaat het nu om gepersonaliseerde content en interactie. Er is allang geen scheiding meer tussen zender en ontvanger. In 2021 gaat het des te meer over het personaliseren van content en het aangaan van het gesprek met klanten. Dit is eigenlijk een principe waar we bij Eyedetail al langere tijd mee werken. Wij maken interactieve websites en video’s die persoonlijk zijn. De focus ligt ook in het nieuwe jaar weer op deze waarden.

 

Ben je in het nieuwe jaar toe aan toffe video content? Of is het eindelijk tijd om die antieke website te vervangen? Klik hier om je te laten inspireren!

Laten we samen aan de slag gaan en iets moois neerzetten.

 

 

Met eigen ogen zien wat wij aan kennis voor website, foto, video en design in huis hebben? Klik dan verder om alles te bewonderen!