fbpx

Solliciteren met video: videosollicitatie

29-09-2018

Jouw visuele motivatiebrief : de sollicitatievideo

 

Bij een sollicitatie wil je de beste versie van jezelf laten zien. Je hoopt natuurlijk daarmee de werkgever te kunnen overtuigen dat jij zijn gedroomde kandidaat bent. Helaas is dat niet alleen jouw wens maar ook die van een hoop andere sollicitanten. Hoe kun je dan opvallen bij jouw sollicitatie? Nou, door een sollicitatievideo te maken bijvoorbeeld.

De meeste bekende vorm van solliciteren is die met een brief en een cv. Het nadeel van zo’n sollicitatie is dat je er niet alles mee kunt laten zien. Uit een brief kan een recruiter niet afleiden wat jouw uitstraling of manier van spreken is. Met een videosollicitatie kan dat wel. Zeker in branches waar voornamelijk met mensen wordt gewerkt, is dat van belang. Een video kan laten zien hoe jij communiceert: een belangrijk iets voor in jouw toekomstige baan.

Sterke kanten laten zien

 

Videosollicitaties laten ook een andere eigenschap van de sollicitant zien: dat hij of zij lef heeft. Je moet namelijk uit je comfortzone komen voor het maken van een persoonlijke video en je doet iets wat weinig anderen doen. Het feit dat je op camera durft te vertellen wie jij bent en wat jij kunt, geeft aan dat je een open persoon bent en dingen wilt uitproberen. Omdat het maken van een sollicitatievideo meer moeite kost in vergelijking met een brief, geef je ook mee dat je hard kunt werken. Dat zijn kenmerken waar werkgevers vaak naar op zoek zijn.

Jouw cv tot leven brengen

 

Verder kun je met een video de recruiter extra prikkelen. Een lange lijst met alle opleidingen die je hebt gevolgd en welke stages je hebt gelopen, wordt niet altijd uitgebreid bekeken. Daarentegen spreekt een enthousiast en inspirerend verhaal over jouw loopbaan meteen mensen aan.  Door het solliciteren op video gaat jouw cv meer ‘leven’.

Een sollicitatievideo zorgt ervoor dat je kunt laten zien wie je echt bent op een opvallende en originele manier. Voor het maken van een sollicitatievideo is wel kennis nodig. Denk aan presentatietechnieken en hoe je een goede videotekst schrijft. Eyedetail is gespecialiseerd in video’s. Wij weten als geen ander hoe jij jezelf het beste neer kunt zetten op beeld. Ook kunnen wij je helpen met het schrijven van een pakkende sollicitatietekst. Zo maken wij samen met jou een sollicitatievideo die recruiters bij zal blijven.

Sollicitatievideo Eyedetail

 

Heeft u een bedrijf, product of evenement waar u graag een blog over heeft neem dan contact op met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Lees meer op Eyedetail.

16 mei, 2019
Videoproductie Roosendaal
MEER
06 mei, 2019
Nationale jongerenherdenking
MEER
01 mei, 2019
Webdesign Roosendaal
MEER
04 maart, 2019
Trots! Website De Krom B.V. in ‘Top 20 beste websites bouwsector’
MEER
27 februari, 2019
RBC Roosendaal U12
MEER