fbpx

Van teaser tot aftermovie: video op jouw event

29-09-2018

Van teaser tot aftermovie: video op jouw event

Ooit werden festivals en bedrijfsevenementen aangekondigd door het verspreiden van flyers en het ophangen van posters. Na afloop van het evenement, had je soms niet eens een foto. Die tijd zijn we inmiddels ver voorbij: video wordt voor steeds meer evenementen gebruikt. Video en evenementen zijn een gouden combinatie: video prikkelt, brengt de sfeer naar voren en maakt mensen enthousiast.

De concurrentie in de evenementenbranche is enorm: er worden elke dag tientallen lezingen, optredens, foodfestivals en andere evenementen georganiseerd. Het trekken van bezoekers kan soms lastig zijn. Hoe geef je namelijk iemand een idee van hoe bijzonder jouw event is voordat het heeft plaatsgevonden? Video kan je daarbij helpen. In een teaser kun je in korte tijd de aandacht van de bezoeker trekken, de highlights van je evenement laten zien en bezoekers aanmoedigen om jouw evenement te bezoeken. Ook kun je in de teaser alvast een voorproefje geven van de sfeer van jouw event. Met video kun je jouw event aankondigen op een frisse manier die meteen aanspreekt.

Video maakt enthousiast

Nadat het kaartje is gekocht, kan video mensen extra enthousiast maken. Bijvoorbeeld door met korte video’s artiesten of activiteiten aan te kondigen. Door die video’s op jouw social-mediakanalen te plaatsen, kunnen jouw bezoekers updates over het event volgen. Dit zorgt ook meer volgers: na een evenement blijven bezoekers vaak de pagina’s van de organisator in de gaten houden. Video kan dus mensen betrekken bij jouw evenement.

Sfeer proeven en vasthouden

Als het event afgelopen is, houdt video de sfeer vast. Veel evenementen brengen na afloop van het event een aftermovie uit. Een goede zet, want een aftermovie laat de organisatoren, het personeel en de bezoekers het event herbeleven. Verder kunnen de beelden uit een aftermovie hergebruikt worden voor de aankondiging van de volgende editie. Hierdoor weten bezoekers meteen wat zij bij een nieuw evenement kunnen verwachten.

Video heeft dus zowel voor als tijdens en na jouw evenement voordelen. Eyedetail kent de kracht van eventvideo: wij maken teasers, aftermovies en andere video’s voor elk evenement. Hiervoor staan wij dicht bij de organisator, de bezoekers en de artiesten. Daardoor geven onze evenementenvideo’s een beeld van het evenement alsof de kijker er zelf bij is.

Jouw eventvideo brengt op die manier mensen dichtbij de sfeer en het programma van jouw evenement.

 

Heeft u een bedrijf, product of evenement waar u graag een blog over heeft neem dan contact op met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Lees meer op Eyedetail.

16 mei, 2019
Videoproductie Roosendaal
MEER
06 mei, 2019
Nationale jongerenherdenking
MEER
01 mei, 2019
Webdesign Roosendaal
MEER
04 maart, 2019
Trots! Website De Krom B.V. in ‘Top 20 beste websites bouwsector’
MEER
27 februari, 2019
RBC Roosendaal U12
MEER