Campagnefilms

Campagnefilms

Campagne voeren voor een politieke partij is de afgelopen jaren erg veranderd. Door de komst van video en sociale media is het ophangen van alleen campagneposters niet meer genoeg: er moet meer worden ingezet om stemmers te trekken. Gelukkig opent het gebruik van video voor politieke partijen ook deuren, want het is een sterk middel om onder andere jonge kiezers enthousiast te maken. Een vorm van video die steeds meer oprukt tijdens verkiezingen zijn de campagnefilms: alle kandidaten met hun standpunten op een verfrissende manier op beeld.

Bewegend beeld wordt over het algemeen langer onthouden dan tekst, zelfs dagen na het bekijken van een video. Als politieke partij wilt u natuurlijk dat uw partijlogo- en naam mensen bijblijft, want hierdoor wordt de kans vergroot dat zij interesse gaan tonen in uw partij. Campagnefilms laten een blijvendere indruk achter bij kiezers dan folders of posters. Video’s van politieke partijen versterken deze indruk verder doordat ze een gevoel oproepen bij kijkers. Zo kan in een campagnefilm tijdens Provinciale Staten- of gemeenteraadsverkiezingen een stad of provincie in beeld worden gebracht. Op deze manier kunt u als partij uw verbondenheid met inwoners laten zien.

Makkelijker en sneller verspreiden

Verder kan een campagnefilm makkelijker en sneller worden verspreid dan drukwerk: een campagnefilm kan gedeeld worden op social-mediakanalen. Met name studenten en jongeren zijn erg actief op onder andere Youtube en Instagram. Zij zullen daardoor een video van uw partij vaker te zien krijgen dan een poster en deze ook vaker delen. Op deze manier kunt u een jongere doelgroep bereiken die minder snel uit zichzelf naar de stembus zal gaan.

Een video voor verschillende doelgroepen

Verschillende politieke partijen hebben al met Eyedetail samengewerkt voor hun campagne tijdens de laatste verkiezingen. Eyedetail kijkt namelijk naar wat een partij uniek maakt en verwerkt dat in een passende campagnefilm. Hierdoor krijgt iedere partij een video die opvalt en verschillende doelgroepen aanspreekt.

Op zoek naar een eigentijdse en nieuwe manier om campagne te voeren? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden voor uw eigen campagnefilm.