Dronevideo’s

Dronevideo’s

Drones staan vooral bekend om hun gebruik op festivals en andere grote evenementen. Ook worden ze ingezet voor het maken van video’s en foto’s van landschappen. Niet zo vreemd, want een drone kan iets wat een reguliere filmcamera minder goed kan: video’s maken op grote hoogte én alle gebeurtenissen op de grond vastleggen. Drones worden steeds eenvoudiger om te gebruiken en leveren betere beeldkwaliteit dan ooit. Daarom bieden dronevideo’s veel mogelijkheden voor bedrijven en particulieren.

Het maken van goede luchtbeelden was lange tijd onbetaalbaar. Er moest bijvoorbeeld een bemand vliegtuig in worden gezet. Zonde, want een video vanuit een luchtperspectief kan landschappen, evenement terreinen en bedrijfspanden overzichtelijk weergeven. Nu drones door technologische ontwikkelingen hanteerbaarder zijn, duiken er steeds meer luchtvideo’s op. Zo maken architecten en makelaars gebruik van dronebeelden om een locatie beter te kunnen bekijken. Voor festivals bieden dronebeelden ook een uitkomst: grote podia zijn op een dronevideo vanuit alle hoeken te bekijken wat perfect is voor een aftermovie.

Voordeel

Een ander groot voordeel van drones is dat ze kunnen filmen op slecht bereikbare plekken of boven ruige landschappen. Een cameracrew kan door bergen en water soms lastig een video schieten op een bepaalde locatie. De drone heeft geen last van obstakels en kan natuurgebieden en drukke locaties zoals snelwegen wél in beeld brengen. Voor reisorganisaties biedt dit een uitkomst: dronevideo’s van bijzondere gebieden trekken nieuwsgierige toeristen. Plekken die normaal nooit op video te zien waren, kunnen nu eindelijk op beeld worden vastgelegd.

Nieuw videoperspectief

Eyedetail experimenteert al jaren met drones en heeft inmiddels van het produceren van dronevideo’s een van haar specialiteiten gemaakt. Zo maakte Eyedetail dronevideo’s voor ondernemers met uiteenlopende producten en diensten: van infrastructuuraanleg tot sportlessen. Allemaal met hetzelfde doel: het gebruiken van een nieuw videoperspectief om alle kanten van een bedrijf of evenement te laten zien en zo een volledig plaatje te bieden.