Video sollicitatie

Video sollicitatie

Bij een sollicitatie wilt u natuurlijk de beste versie van uzelf laten zien. U hoopt een werkgever genoeg te kunnen overtuigen om uw brief te lezen. Echter hebben als vanzelfsprekend meer sollicitanten deze verwachting. Als uw brief en cv in een stapel met tientallen andere sollicitaties terechtkomen, is het in eerste instantie belangrijker om op te vallen. Een nieuwe manier van sollicitatie is het solliciteren op beeld: de video sollicitatie. Met een video trekt u de aandacht van recruiters én kunt u uw persoonlijke eigenschappen en werkervaring beter benadrukken.

Het voordeel van een videosollicitatie ten opzichte van het solliciteren met een geschreven brief en cv is dat een sollicitant met video letterlijk meer kan laten zien. Uit een brief kan een werkgever niet iemands uitstraling of manier van spreken afleiden. In sommige branches waar veel met mensen wordt gewerkt, is dat juist van belang. Door een videosollicitatie te maken, valt een sollicitant op: hij of zij heeft meer moeite in de sollicitatie gestoken dan anderen die alleen een brief schreven. Dat laat wilskracht en lef zien: eigenschappen waar recruiters niet zelden naar op zoek zijn. Een video is minder makkelijk weg te schuiven in de stapel sollicitaties dan een papieren of digitale cv. Hierdoor vergroten sollicitanten de kans dat zij worden gezien door werkgevers.

Inspirerend

Op beeld kunnen bepaalde dingen, zoals iemands ervaring in het vakgebied waarin u solliciteert, extra naar voren worden gebracht. Een lange lijst met opgesomde stages en werkplekken prikkelt minder dan een enthousiast en inspirerend verhaal over iemands carrière tot nu toe. Met een videosollicitatie krijgt een cv meer waarde.

Presentatie- en filmtechnieken

Voor het bedenken en maken van een sterke sollicitatievideo heeft een sollicitant kennis nodig van onder andere presentatie- en filmtechnieken. Eyedetail is gespecialiseerd in het maken van video’s en weet hoe u uzelf en uw werkervaring, kwaliteiten en persoonlijkheid in kunt zetten om een sollicitatievideo te maken die recruiters bij blijft.