fbpx

Waarom jij een goede huisstijl nodig hebt

29-09-2018

Waarom jij een goede huisstijl nodig hebt

Hoe herken je meestal een merk? Nou, door het zien van bepaalde kleuren bijvoorbeeld. Of doordat de merknaam in een bijzonder lettertype is geschreven. Kleur, lettertype en een logo: allemaal hebben ze te maken met de huisstijl van een merk. De huisstijl brengt de identiteit van jouw bedrijf naar voren. Als je de juiste huisstijl gebruikt, laat je meteen een sterke indruk achter.

Een huisstijl zorgt ervoor dat mensen tussen honderden bedrijven één bepaald merk ertussenuit pikken. Grote bedrijven hebben niet voor niets een iconisch logo: hun huisstijl zorgt ervoor dat ze herkenbaar zijn. Bij het zien van hun logo, kleuren en bedrijfsnaam, weten hun klanten meteen dat zij met dat ene bedrijf te maken hebben. Een goede huisstijl zorgt ervoor dat jouw klanten meteen aan jouw onderneming moeten denken als zij bijvoorbeeld jouw logo zien. Hoe vaker dit gebeurt, hoe groter de kans dat jouw merknaam bij hen zal blijven ‘hangen’. Met een goede huisstijl blijven mensen onthouden wie jij als ondernemer bent.

De eerste indruk telt

Ook voor de indruk die jij achter wilt laten bij klanten, is een huisstijl belangrijk. Vormgeving die past bij jouw branche, geeft klanten een idee van wat voor diensten jij levert, nog voordat zij iets over jou weten. Een bijzonder en opvallend logo laten zien dat jij moeite doet om goed voor de dag te komen: het straalt professionaliteit uit. Met een huisstijl kun je het eerste beeld dat klanten van jouw bedrijf hebben, kneden.

Laten zien wie je bent

Daarnaast versterkt een huisstijl de identiteit van een onderneming. Bijvoorbeeld dat jij innovatie belangrijk vindt of producten levert die geschikt zijn voor een jonge doelgroep. Met vormgeving kun je de boodschap die jij als ondernemer wilt uitdragen, versterken. Hierdoor trek jij de juiste doelgroep aan voor jouw product en zorg jij voor de juiste verwachtingen.

Eyedetail kijkt voor het creëren van een huisstijl naar het verhaal achter een bedrijf. Hierdoor is ons design uniek en brengt het jouw identiteit naar voren. Daardoor kun jij met jouw visitekaartjes, website en logo de juiste indruk achterlaten.

Heeft u een bedrijf, product of evenement waar u graag een blog over heeft neem dan contact op met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Lees meer op Eyedetail.

16 mei, 2019
Videoproductie Roosendaal
MEER
06 mei, 2019
Nationale jongerenherdenking
MEER
01 mei, 2019
Webdesign Roosendaal
MEER
04 maart, 2019
Trots! Website De Krom B.V. in ‘Top 20 beste websites bouwsector’
MEER
27 februari, 2019
RBC Roosendaal U12
MEER