fbpx

Website trends 2019

31-01-2019

Websites, design en video beïnvloeden elkaar enorm. Nieuwe soorten design veroveren in deze tijd snel websites en doordat video online een steeds belangrijke rol gaat spelen, maken steeds meer websites er handig gebruik van. De video- en designtrends van 2019 zorgen ook voor een verandering van het soort website dat jij in 2019 gaat zien. Dit zijn vier websitetrends die dit jaar niet te missen zijn.

1. Minimalisme: minder poespas, hogere functionaliteit

Websites werden de afgelopen jaren steeds ‘voller’: webdesign bestond uit steeds meer losse blokken, video’s en foto’s. Hiermee trek je absoluut de aandacht van de bezoeker, maar het maakt jouw website ook een stuk onoverzichtelijker. Zonde, want de klant moet bijvoorbeeld jouw webshop snel kunnen vinden. In 2019 wordt webdesign meer minimalistisch: rustigere achtergrondkleuren, duidelijkere navigatie en opvallende icoontjes. Dit hoeft geen saaie website op te leveren: eenvoud kan, als je het op de juiste manier toepast, juist klanten trekken.

2. Bijzondere typografie: zelfontworpen lettertypes

Door de minimalistische trend bestaan websites uit iets minder elementen dit jaar, maar aan de dingen die wél op de website staan, wordt ook meer aandacht besteed. Bijvoorbeeld aan de typografie van teksten: bedrijven als Airbnb en Netflix ontwerpen inmiddels hun eigen lettertypes. Een eigen typografie is niet alleen herkenbaar voor klanten, maar zorgt er ook voor dat je online opvalt. Geen budget voor een eigen lettertype? Verdiep je dan in de wat minder bekende typografieën en pas ze toe op jouw website.

3. Video als illustratie: op de achtergrond, maar niet onbelangrijk

Video wordt steeds populairder op websites: het trekt de aandacht en wordt langer onthouden door bezoekers. In 2019 zal video vaker op de achtergrond draaien: denk aan video’s die achter buttons worden afgespeeld. Hoewel deze video’s kort en geluidloos zijn, bepalen ze voor een groot deel de sfeer van jouw website. Verder zorgen ze ervoor dat andere elementen zoals headers van artikelen meer opvallen. Deze achtergrondvideo’s zullen dit jaar daarom op meer websites te zien zijn.

4. Responsive: websites bekijken op elk scherm

Deze trend uit 2018 wordt in 2019 voortgezet: websitebezoekers bekijken websites vaker op hun smartphone. Bezoekers verwachten in 2019 dan ook dat elke website op elk scherm bekeken kan worden. Sommige bedrijven springen daarop in: zij passen hun ontwerp aan op de vorm van een smartphonescherm en maken hun design interactiever. Denk aan grotere buttons en elementen die verschijnen als je swipet. Websites zien er in 2019 op elk scherm even goed uit.

In 2019 zullen websites qua uiterlijk en functionaliteit gaan veranderen. Wij houden jou hier natuurlijk van op de hoogte. Zo kun jij meegaan met de trends en jouw website naar een hoger niveau tillen.

Heeft u een bedrijf, product of evenement waar u graag een blog over heeft neem dan contact op met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Lees meer op Eyedetail.

15 november, 2019
Het maken van een Procesvideo
MEER
16 mei, 2019
Videoproductie Roosendaal
MEER
06 mei, 2019
Nationale jongerenherdenking
MEER
01 mei, 2019
Webdesign Roosendaal
MEER
04 maart, 2019
Trots! Website De Krom B.V. in ‘Top 20 beste websites bouwsector’
MEER