User experience

User Experience

De user experience van een website omvat vier belangrijke principes: de toegankelijkheid, het gebruiksgemak, het uiterlijk en de stimulatie van een website. Op een succesvolle website is aan al deze elementen gedacht. Met een goede reden, want hoe beter de user experience, hoe groter de kans dat klanten op de website blijven en later terugkeren.

De toegankelijkheid van een website is van groot belang bij het aantrekken van nieuwe websitebezoekers. Is een website niet te vinden in een zoekmachine en laadt de website langzaam? Dan zullen bezoekers minder snel terechtkomen bij de website en de website niet bekijken. Een website die binnen enkele seconden te vinden is, zal vaker worden bezocht en gezien worden.

Gebruiksgemak

Daarna komt het gebruiksgemak in beeld: hoe snel komt de klant op de plek waar hij of zij moet zijn? Bij het bestellen van een product of het zoeken naar informatie wil de websitebezoeker zo snel mogelijk kunnen navigeren. Door gebruik te maken van menu’s, tekst goed leesbaar te maken en content overzichtelijk te presenteren, wordt een website prettiger om te gebruiken.

Aantrekkelijk ogen

Tenslotte moet een website aantrekkelijk ogen en de bezoeker prikkelen. Hierbij speelt het design van de website en het soort content mee. Door klanten op de homepage te verrassen met video’s en foto’s, wordt hun aandacht meteen gegrepen en langer vastgehouden. Een sprekende en passende huisstijl versterkt vervolgens de websitecontent en moedigt bezoekers aan om verder te klikken. Een interessante website die de interesse van klanten wekt, krijgt hogere waarderingen en wordt vaker bekeken.

In klanten verplaatsen

Eyedetail neemt bij het ontwerpen en creëren van websites de user experience als leidraad. Wij kijken door de ogen van de klant naar de website en passen ons werk hierop aan. Hierdoor maken wij websites die de bezoeker aanspreken en de boodschap van de website zo sterk overbrengen.

Interesse in de mogelijkheden voor uw website? Neem dan contact op met Eyedetail.